Numer CAS: 56-81-5

GLICERINA F.U.

Kosmetyka

Farmacja

(próbki dostępne na zapytanie)

Podstawowe parametry

Nazwa INCIGlycerin
Numer CAS56-81-5
Formaciecz
Kolorbezbarwna
pHbd

Informacje ogólne

GLICERINA F.U. to gliceryna stosowana jako humektant w kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów. Jej higroskopijność oznacza zdolność przyciągania wody. W recepturze pełni funkcję składnika wspierającego nawilżenie i może być wprowadzana do fazy wodnej emulsji oraz preparatów myjących.

Gliceryna jest przydatna w kremach, balsamach, żelach i szamponach. Producent wskazuje także zastosowania w produktach do koloryzacji włosów, chusteczkach nawilżanych i preparatach do depilacji.

Wartość dla technologa

  • Działanie humektancyjne — składnik do projektowania nawilżającej funkcji kosmetyku.

  • Rozpuszczalność w wodzie — wygodne wprowadzanie do formulacji wodnych i emulsji.

  • Szeroki zakres zastosowań — pielęgnacja skóry, włosów oraz produkty myjące.

  • Łączenie z emolientami — możliwość komponowania układu nawilżającego z fazą lipidową.

Zastosowanie

Kremy, balsamy i mleczka: jako humektant w fazie wodnej, uzupełniający rolę emolientów.

Żele, sera wodne i płyny do chusteczek: jako rozpuszczalny w wodzie składnik układu nawilżającego.

Szampony i kosmetyki do włosów: jako humektant w produktach myjących, pielęgnacyjnych i stylizacyjnych.

Materiały do pobrania

Szczegółowa dokumentacja techniczna i regulacyjna produktu jest dostępna w MEDICOS na życzenie. Aby ją otrzymać, napisz do nas wiadomość e-mail. Prześlemy Ci komplet aktualnych dokumentów jakościowych i regulacyjnych.

Więcej informacji

Więcej informacji dostępnych w specyfikacji techniczej produktu oraz w karcie charakterystyki dostępnej pod tym adresem (e-mail): kontakt@medicos.com.pl

GLICERINA F.U.

Nazwa INCI: Glycerin

Numer CAS: 56-81-5

Kosmetyka

Farmacja

Nie znalazłeś surowca, którego potrzebujesz?

Jeśli nie mogłeś znaleźć produktu, który Cię interesuje, prosimy o kontakt poprzez formularz kontaktowy.