GLICERINA VEG. 99,5% MIN łączy nawilżającą funkcję gliceryny z roślinnym pochodzeniem. To składnik dla marek, które chcą połączyć pielęgnację skóry z czytelną komunikacją pochodzenia surowców. Jako humektant przyciąga wodę i wspiera nawilżenie — od lekkiego serum wodnego po bogatszy krem czy balsam do ciała.
Rozpuszczalność w wodzie pozwala wykorzystać ją w różnych produktach jednej linii pielęgnacyjnej, również w żelach myjących i szamponach. Roślinne pochodzenie czyni ją interesującym kandydatem do receptur projektowanych jako wegańskie. Minimalna zawartość gliceryny wynosi 99,5%.
Korzyści dla marki i technologa
Roślinne pochodzenie jako konkretny atut w komunikacji składu kosmetyku.
Wsparcie nawilżenia w codziennej pielęgnacji twarzy, ciała i włosów.
Jeden humektant do wielu receptur w ramach spójnej linii produktowej.
Rozpuszczalność w wodzie ułatwiająca wprowadzanie do fazy wodnej i emulsji.